Today's words of wisdom (House MD)

"Perseverance does not equal worthiness."

vineri, 22 ianuarie 2010

The land of choice

Una dintre cele mai interesente reacţii la articolul ăsta a fost "What the fuck am I reading?" a lui.

Se pare că cineva a venit cu geniala idee să pună taxă pe sex. Şi că ar fi 50 de RON.
Mda. Trecând peste caterinca de genul "plătim pentru sex, deci o să fie un fel de prostituţie generală" ajungem la o chestie mai complicată. Înţeleg să plătesc taxă pe viciu. Dat fiind că există externalităţi, putem să spunem că viciile au repercusiuni asupra celor din jur. Să spunem că înţeleg până şi taxa pe fast-food. Dar sexul? Cu ce mă deranjează pe mine că vecinul de dedesubt face sex? Cu nimic, nici măcar dacă este foarte zgomotos. Dar de ce să nu avem taxă pe respirat? Cine respiră mai des plăteşte mai mult. Sau taxă pentru faptul că... nu stiu... avem două picioare?

Şi o sa avem plan tarifar, cam ca la Vodafone? Două quickie-uri la preţ de unul? Sex nelimitat pentru doar 300 RON pe an! Ofertă specială de Crăciun: 50 de RON pentru lunile decembrie şi ianuarie!
O să plătim pe partidă sau timpul efectiv în care o facem? Dar dacă de exemplu aleg sa îmi provoc placere singur, costă? Şi dacă nu am orgasm, primesc banii înapoi? Dar ce se va întâmpla cu industria porno? Şi mai ales, de când s-a apucat tata de gătit?

Şi ca fapt divers, ce o sa facă, o să ne pândească la geam sa vadă dacă facem sex sau nu?
Unde naiba am ajuns să trăim?

pace vouă\/

l8r edit: Să înţeleg că domnul Ioan Mircea Pascu, cel care a propus această taxă, este căsătorit de prea mult timp ca să mai facă sex?
Potrivit unui studiu al Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, "un român face sex in jur de 12 ori pe lună”. Adică ar trebui să dea 600 de RON, care este exact valoarea salariului minim pe economie. Ce bine!
Cum salariul minim brut pentru angajaţii cu studii superioare, este de 1200 RON, ar însemna că vor face sex de 24 de ori pe lună, asta dacă renunţă la mâncare şi la restul lucrurilor necesare traiului. Deci o să existe o corelaţie puternică între nivelul de fericire şi venit. La început, melodia asta mi s-a părut penibilă, dar acum că mă gândesc mai bine...
Interesant, dar mai ales trist.

Niciun comentariu: